سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سعیدی راد : "امین پور" پلی میان شعر معاصر و ادبیات کلاسیک بود
یک شاعرو محقق ادبی ، گفت: "قیصر امین پور" را در یک بعد ، می توان پلی میان شعر معاصر و ادبیات کلاسیک دانشگاهی دید ، اصلی که متأسفانه جامعه دانشگاهی ما کمتر به آن بها می دهد.

"عبدالرحیم سعیدی راد" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت : استادان دانشگاهی ، کمتر به شعر و شاعران بعد از انقلاب به عنوان یک هویت مستقل نگاه می کنند و قیصرامین پور توانسته بود این سد را بشکند.
سعیدی راد با اشاره به اینکه شعر امین پور، از یک سو مورد توجه جامعه دانشگاهی بود و از سوی دیگر ، تدریس وی در دانشگاه ، خبراز توانمندی این شاعردر دو عرصه را می داد ، اظهار داشت: این شاعر فقید موفق شد "شعر انقلاب" را وارد دروس دانشگاهی کند.
به گفته وی، قیصر امین پور یکی از شاعران متعهد انقلاب است که بیشترین تأثیر را بر شاعران، مخاطبان و علاقمندان ادبیات داشته است.
سراینده "بعد از باران"، تصریح کرد: نوآوری و پیشتاز بودن در عرصه های نو، از ویژگی های قیصر و اشعار اوست.
این شاعر معاصر، با بیان اینکه این شاعر نامی ، در شعرهای آیینی خود بیشترین تلاش را داشته است، ادامه داد: او از عناصری همچون عشق، حماسه، سوگ و عرفان بهره گرفته و در این خصوص او را می شود بر قله شعر آیینی دید.
سعیدی راد به اینکه قیصر، در مقابل اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبود، اشاره کرد و گفت: در واقع او شاعری مردمی بود که هر جا مردم حضور داشتند او هم حاضر بود از این رو می بینیم که در دوران دفاع مقدس اشعار زیبای او پا به پای او و سنگر به سنگر می گشت.
او به ذکر خاطره ای از امین پور پرداخت و گفت: من به خوبی به یاد دارم در سال 1360 در دزفول و بر سر خرابه های ناشی از اصابت موشک، شعر ماندگار "شعری برای جنگ" را خواند و مردم با واژه های پردرد او اشک ریختند.
این شاعرمعاصر،افزود: امین پور درهمه قالب های شعری موفق بود و ظرفیت های بالای قالب را و به خصوص قالب های غزل و شعر نیمایی را بر همگان عرضه داشت.
وی، از دیگر ویژگی های قیصر را پرورش و تربیت شعرای جوان، دانست و اظهار داشت: او با حوصله و سعه صدر به شعر شعرای جوان گوش می کرد و شاعران با استعداد را شناسایی و در تربیت آنها بر آینده شعر تلاش می کرد.
سعیدی راد، ادامه داد: این شاعر فقید همیشه به گرمی از جوانان استقبال می کرد، هر کس یک جلسه با او محشور می شد، مرید درس و اخلاق و منش بزرگوارانه او می شد.
نویسنده رمان، "مردی با سه مزار" (خاطرات روحانی شهید قنوتی) 1386، با توضیح اینکه هر جا خلا و کمبودی احساس می شد، حضور قیصر در آنجا حتمی بود، یادآور شد: به عنوان نمونه در سال هایی که شعر کودک و نوجوان مسیر مشخصی نداشت و کارهای ارزنده ای در این حوزه یا نبود و یا به ندرت یافت می شد؛ وارد شد و به خلق اثر پرداخت.
وی، افزود: آنچنان زیبا و ماندگار وارد این عرصه شد که بسیاری او را شاعر کودک و نوجوان می دانند و برگزیده شعر کودک و نوجوان 20 سال انقلاب اسلامی شد و تندیس طلایی این بخش را به خود اختصاص داد.
سعیدی راد، با اشاره به اینکه قیصر شاعر کنگره ها و جشنواره ها نبود و به ندرت در این محافل شرکت می کرد، گفت: بارها، بدون حضور او در کنگره ای، شعرهایش برگزیده می شد و او برای دریافت لوح و جایزه اش حاضر نمی شد، بارها جایزه اش را نگرفت و اگر گرفت به خانواده های نیازمند تقدیم می کرد.
عبدالرحیم سعیدی راد متولد 1346 دزفول است و تحصیلات خود را تا مقطع فوق لیسانس ادامه داده است.
وی به دلیل علاقه شخصی‌اش به حوزه ادبی، آثار متعددی در حوزه شعر و ادبیات دارد که از جمله آثار وی می‌توان به "گردان شهر آیینه" (خاطرات یکی از آزادگان)، "گزیده ادبیات معاصرمعاصر شماره77" (مجموعه شعر)، "فانوسهای سنگی" (گردآوری شعر فلسطین) و "من راضیم به این همه دوری" (مجموعه شعر)، اشاره کرد.
سعیدی راد تاکنون سوابق و مسئولیت های متعددی در حوزه ادبی داشته است از جمله مسئول صفحه ادب مقاومت روزنامه اطلاعات (80-75)، نویسنده، گزارشگر و تهیه کننده برنامه‌های ادبی رادیو خوزستان (74-70)، مسئول انجمن شعر حوزه هنری خوزستان (74-71)، سردبیر مجله خبری دانشگاه شهید چمران اهواز (75-74).
او در حال حاضر در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، مشغول به کار است.
"بعد از باران" (اشعار زنده یاد باران بور) 1376، "بر بلندای عشق" (خاطرات شهید بلندیان) 1377 و "زخم های خورشید" (خاطرات جنگ) 1379، برخی ازآثار او هستند.

انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) / کد خبر 202121

نوشته شده در  سه شنبه 87/8/7ساعت  12:2 عصر  توسط عبدالرحیم سعیدی راد 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
غزل - نامه
برای امام خمینی (ره)
دیدار شعرا با مقام معظم رهبری در سال 88
ادامه مجالهای کوتاه
[عناوین آرشیوشده]